zoeken

Is uw glas wel verzekerd?

Glasbreuk kan gemakkelijk ontstaan. Uw raam klapt bijvoorbeeld open door een ferme windstoot of u stoot bij het schoonmaken hard tegen de ruit. Geen probleem, de verzekering dekt de schade, toch? Maar bént u wel verzekerd?

Glas in uw woning kan op verschillende manieren verzekerd zijn. Omdat de ramen onderdeel zijn van uw woning, ligt het voor de hand dat glasschade onder de opstalverzekering valt. Vaak is dat ook zo, maar niet altijd. En de inboedelverzekering? Die kán een dekking bieden voor glasschade, maar meestal is dat niet standaard.

Check uw polissen
Ga eens na op uw opstal- en uw inboedelverzekering of glasschade verzekerd is. Bieden beide polissen een dekking? Dan bent u dubbel verzekerd en betaalt u onnodig veel premie. Is glasschade op geen van beide polissen opgenomen? Dan is er een hiaat in uw verzekeringen en draait u zelf op voor de kosten van glasbreuk. Zowel bij dubbelingen als bij verzekeringshiaten helpen wij u om de polissen aan te passen.

Al uw glas verzekerd?
Het is niet voldoende om te checken óf uw glas verzekerd is. Want de ene dekking is de andere niet. Bij een standaard glasverzekering vallen extra dik glas, bewerkt glas, glas in lood of grote glasoppervlakten vaak buiten de dekking. Heeft u bijzonder glas in de woning, klop dan bij ons aan voor advies. Wij gaan na of uw dekking uitgebreid kan worden of dat een aparte glasverzekering beter is. Een glasverzekering is trouwens alleen voor glas dat bedoeld is om licht door te laten. Voor glazen vazen, spiegels en uw aquarium is er geen dekking. Maar wij checken graag of uw inboedelverzekering dat soort schade wel dekt.

Bent u huurder?
Huurt u een woning? Kijk dan in de huurovereenkomst of een kapot raam voor rekening van de verhuurder komt, of dat u die schade zelf moet betalen. Als u verantwoordelijk bent voor de kosten, kunt u glasbreuk vaak meeverzekeren op uw inboedelverzekering. Biedt uw inboedelverzekering die mogelijkheid niet? Dan zoeken wij voor u een aparte glasverzekering.

Of u nu huiseigenaar bent of huurder, u wilt zeker weten dat glas in uw woning goed verzekerd is. Neem daarom contact op met ons kantoor als dit nog niet geregeld is

AllebedrijveninWesterduin Assurantiën
Maarland NZ 22
3231 CE  Brielle
Postbus 65
3230 AB  Brielle
Telefoon 010 - 421 96 47
Mobiel     0655 - 88 67 55
info@westerduin-assurantien.nl


                 
                
Sitemap  |  Productie: LinkmasterMonkey.com  © 2018